Streamen met je sim-only abonnement

Of je nu films, series of muziek streamed op je smartphone in al deze gevallen haal je data binnen op je smartphone en ben je dus aan het downloaden. Elk gedownloade megabyte gaat van je sim-only internetbundel af en is dus niet kosteloos.

Er zit een verschil tussen streamen over wifi of via je mobiele verbinding. Als je een wifi verbinding gebruikt dan maakt je smartphone geen gebruik van je internetbundel en hoef je daar dus niet voor te betalen of je betaald het al via je thuis internet abonnement. Als je gebruik maakt van je internetbundel dan ben je met streamen data aan het downloaden en is het niet anders dan dat je iets zo downloaden met je smartphone en gaat het dus gewoon van je internetbundel af.

Als je vaak muziek streamed dan zal de data wel meevallen. Als je vaak serieus of films streamed dan moet je oppassen. Bij series en films ben je beeld en geluid aan het downloaden en afhankelijk van de kwaliteit kun je zo door je internetbundel heen gaan. Ook bijvoorbeeld met een simpel youtube filmpje kun je zo door je bundel heen gaan. Hou hier rekening me als je je smartphone vaak aan je kinderen geeft om hun bezig te houden met een filmpje.

Als je bijvoorbaat al weet dat je veel gaat streamen, muziek of films, dan kun je beter al een grotere internetbundel nemen bij je sim-only abonnement.

Plaats een reactie