5G SIM-ONLY Abonnement

Er staat een nieuwe supersnelle netwerk uit te komen voor onze smartphones en uiteraard andere apparatuur die dit netwerk kan gebruiken. Net als nieuwe snufjes in onze smartphones staan onze providers niet stil en blijven zij ook door ontwikkelen om de beste dekking en snelste netwerk beschikbaar te stellen voor hun klanten.

Wij in Nederland hebben best geluk met de providers hier omdat we in vergelijking gewoon goede netwerken en kwaliteit aangeboden krijgen. Uiteraard zullen er in Nederland nog plekken zijn waar bepaalde netwerken geen optimale beschikbaarheid of dekking hebben maar dit heb je overal en ik verwacht dat de dekking zal verbeteren.

Echter gaat dit artikel niet over het 4G netwerk maar over een netwerk dat betere is, sneller is en ons veel meer mogelijkheden gaat bieden. Namelijk het zogenaamde 5G netwerk.

Er zullen op het moment van schrijven nog genoeg mensen zijn die nog niet eens 4G internet op hun smartphone hebben echter willen we sneller en beter en lijkt 5G er dus echt aan te komen.

5G staat overigens gewoon voor 5de generatie mobiele netwerk.

Waar 4G internet maximaal 150Mbit haalt, wat al erg snel is, zal 5G internet nog veel sneller zijn. Denk hierbij aan snelheden boven de 1Gbit.

1Gbit op je smartphone is erg snel en de meeste mensen zullen het niet eens nodig hebben voor nu maar over een tijdje weten we niets beter meer en zullen we gewend zijn aan 5G. Sterker nog, dan zullen we zeggen dat het downloaden van een 8K film veel te langzaam gaat over 5G.

Welke providers bieden 5G mobiel internet aan?

Helaas nog geen, nou bijna eigenlijk. T-Mobile zal de eerste in Nederland zijn met een 5G Ready Sim-Only abonnement. T-Mobile noemt dit het Unlimited Plus abonnement.

Zodra T-Mobile klaar is met het 5G netwerk zul je alleen met dit T-Mobile Unlimited Plus abonnement een 5G verbinding kunnen opzetten.

Hier kunt u meer informatie over het Unlimited Plus abonnement vinden.

Vodafone en KPN zijn ook al druk bezig met hun 5G netwerk en zullen waarschijnlijk snel volgen.

Wat heb ik nog meer nodig voor 5G internet?

Uiteraard heb je naast een 5G Ready Sim-Only abonnement ook nog een smartphone nodig die 5G ondersteund.

Op dit moment ondersteund alleen de Samsung Galaxy S20, de Samsung Galaxy S20 Plus en de Samsung Galaxy S20 Ultra als enige 5G.

Uiteraard zullen er meer smartphones met 5G ondersteuning volgen maar op dit moment is het aanbod beperkt.

Gezien de snelheid waarop het netwerk beschikbaar komt hebben we dus ook nog even.

Plaats een reactie